11/16/2011

Διαζύγιο στα χρόνια της χολέρας.

   Αποφάσισα να γράψω δυο λόγια για τα διαζύγια (αν και φρεσκοπαντρεμένος) επείδη το βιώνει αυτές τις μέρες μια στενή μου φίλη.Πραγματικα νιώθω υποχρέωση μου να το κάνω αυτο.Ίσως να βοηθησω με τον τρόπο αυτον κάποιους ανθρώπους να επαναπροσδιορίσουν τα ΘΕΛΩ και τα ΠΡΕΠΕΙ τους....

    Υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιησεις στο πως βλέπει ενας άνθρωπος τις σχέσεις και το γάμο.Υπάρχουν άνθρωποι που ζούν τη ζωή τους έντονα απο μίκρή ηλικία και κάποια στιγμή έρχεται ο κορεσμός!Ξεπόρτισαν μικροί, μέθυσαν νωρίς, είχαν την πρώτη τους σεξουαλική εμπειρία απο μικροί, σπουδασαν μακρυά απο το σπίτι τους, έμειναν μόνοι τους μετά τα 18, πληγώθηκαν - ζορίστικαν - αρρώστησαν - έκλαψαν μόνοι τους,με μόνη συντροφιά τους εφήμερους φίλους τους.Τους φίλους που προσωρινά είχαν αντικαταστήσει τους παιδικούς.Άνθρωποι που στη μνήμη τους υπάρχουν πάνω απο 20 διαφορετικά ονόματα συνδυασμένα με τρέλες, πάθη, χαβαλέ.Που δεν είναι δυνατό να θυμηθούν όλα τα μαγαζιά που έχουν διασκεδάσει, έχουν ξεράσει, φάει πόρτα,που δεν ξαναπάνε γιατι έγιναν ρόμπα, χόρεψαν στην μπάρα πάνω απο 2-3 μπουκάλια whiskey κτλ .κτλ.
   Υπάρχουν και άνθρωποι που δέν έχουν στο "βιογραφικό" τους τα παραπάνω, αλλα 2-3 σχέσεις με πολύ κλάμα, πόνο, καλές και κακές στιγμές, προσήλωση στους εκπαιδευτικούς στόχους τους.Που με πολλή προσπάθεια έγιναν πρότυπα για τους γονείς τους και που γενικά έζησαν καλά και ανθηρά!Ήρεμα και συνετά.Που με δυσκολία έχουν ξεπεράσει τα όρια του καθωσπρεπισμού.
   Και βεβαίως υπαρχουν και οι άνθρωποι που συνδυάζουν όλα τα παραπάνω που κατα τη γνώμη μου είναι και τα περισσότερο ολοκληρωμένα άτομα.
   Αυτές είναι οι κατηγορίες των ατόμων που πιστεύω συναντάμε όλοι μας στο φιλικό μας κύκλο.
Και κάπου εδω μπαίνει το ζήτημα γάμος.Ολοι όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες ΟΦΕΙΛΟΥΝ να σκεφτούν καλά την απόφαση να παντρευτούν.Ο "χορτασμένος" της πρώτης κατηγορίας πρέπει να καταλάβει πως όλα πιθανών να αλλάξουν και να πιστέψει στο δόγμα που λέει να ζείς τη ζωή σου ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.Και τρέλα και υποχρέωση και συμβιβασμός!Ο "στερημένος" που συνηθίζεται απο κάποιους να λέγεται, πρέπει να μάθει πως όλη του τη ζωή θα την έχει περάσει με υποχρεώσεις,με ευθύνες, κάτι που μπορει να του χαρίσει παράλληλα και μεγάλη ικανοποίηση και χαρά!
   Συμπερασματικά, επειδή νιώθω πως ξέφυγα απο το θέμα και δεν μου αρέσει να σβήνω κατι που έχω γράψει, θέλω να πω στη φίλη μου, που ανήκει κατα τη γνώμη μου στη δεύτερη κατηγορία, πως έχει ζήσει λίγο ανάποδα τη ζωή.Έζησες κάτι που δεν μπορεί να σβηστεί (όπως αυτά που εχω γράψει).Σκοπός λοιπόν είναι τώρα να μπείς στην πρώτη κατηγορία και να μπορέσεις να μεταπηδήσεις ομαλά και σε βάθος χρόνου στην επόμενη κατηγορία!Εμείς είμαστε δίπλα σου!Ζήσε τη ζωή σου και όλα θα γίνουν οπως σου οφείλουν να γίνουν..


Υ.Γ. Είναι το χειρότερο σε δομή θέμα που εχω ποτέ γράψει, είναι όμως και κατι που ήθελα να το γράψω γιατί ένιωθα πως έπρεπε...

1 σχόλιο:

  1. μια χαρα ειναι η δομη σου. Και εξαιρετικα αυτα που λες. Με προβληματισες αρκετα. Υπομονη στην φιλη σου και ελπιζω ο χρονος να τα γιατρεψει ολα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή